KitchenAid - Dzieża do pieczenia z pokrywą 5KSM2CB5BGS

KitchenAid
5KSM2CB5BGS
3 Przedmioty
799,00 zł
79.90 zł x 10 rat 0% RRSO
Ilość
Produkt dostępny w 2 dni robocze

Dostawa za darmo
Wyświetl koszt wysyłki
  14 dni na zwrot
Opis

Dzieża marki KitchenAid, w której najpierw przygotujesz ciasto, a następnie możesz w niej upiec wygodnie ulubiony chleb lub ciasto.

KitchenAid

Chcielibyście upiec domowy chleb i jeszcze się nie odważyliście? Teraz to stało się proste za pomocą wielofunkcyjnego miksera Artisan 5! Cały proces, od momentu wyrabiania ciasta, poprzez etap wyrastania, na wypieku w piekarniku kończąc, odbędzie się w naszej nowej dzieży ceramicznej zaopatrzonej w pokrywę. Wynik będzie godny zawodowego piekarza. Uda się chlebek z chrupiącą skórką - z ziarnami lub bez, jak również słodka drożdżowa rolka cynamonowa. Wspaniały zapach świeżego chleba wkrótce zagości w Twoim domu.
Ceramiczna dzieża nie tylko świetnie wygląda, ale dzięki powłoce tytanowej, jest odporna na wyszczerbienia i zarysowania, a ponadto objęta 5-letnią ograniczoną gwarancją na pęknięcia. Zamrażarka, mikrofalówka, zmywarka i piekarnik (do 260°C)? - bez obaw. Zatem oprócz zastosowania do pieczenia, może służyć do  zmiękczenia masła, czekolady lub schładzania składników.

Jak to działa?


Przepis na chleb
1287055651-5fc6529835e9b60c8e47aa7b371e123fc42dca12d854d65dd_960x540?r=pad
Chleb codzienny z dzieży ceramicznej z pokrywą


Potrzebne do przygotowania

Mikser Hak Dzieża ceramiczna do pieczenia

Składniki
375 g mąki pszennej
300 ml ciepłej wody (ok. 37°C)
6 g suchych drożdży
8 g soli

Krok 1
Do ogrzanej dzieży wsypać mąkę, drożdże i sól. Zamontować do miksera hak i dzieżę z zawartością. Włączyć prędkość 2 i po chwili powoli dolewać wodę. Wyrabiać składniki aż do uzyskania jednolitego i sprężystego ciasta. Uchylić głowicę miksera, zdjąć ciasto z haka i zdemontować dzieżę. Z powrotem włożyć do niej ciasto, oprószyć mąką i przykryć pokrywą. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 60 min.

Krok 2
Przenieść ciasto na stolnicę oprószoną mąką. Składać krawędzie ciasta ku środkowi, a następnie odwrócić ciasto i delikatnie uformować okrągły bochenek.

Krok 3
Przycięty papier do pieczenia umieścić na odwróconej pokrywie i delikatnie przenieść na nią uformowane ciasto. Oprószyć je mąką i nakryć dzieżą. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 min.

Krok 4
Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika (230°C) i piec około 30 minut. Następnie zdjąć dzieżę z pokrywy i piec chleb kolejne 10 minut, aż skórka się zarumieni. Upieczony chleb przełożyć na kratkę do ostygnięcia.
Kroić chleb dopiero gdy ostygnie.

Szczegóły produktu
5KSM2CB5BGS
3 Przedmioty

Opis

  • 4,7 l
  • 5KSM2CB5BGS
  • 8003437048272