8350
4 Przedmioty
SKEPPSHULT
1 449,00 zł
1 304,10 zł Zniżka 10%
Brutto
0 Dni
0 Godziny
0 Minuty
0 Sekundy
4 sztuki
Ilość

Dostawa od 9,99 zł
Wyświetl koszt wysyłki

Opis produktu

Podstawowe dane

  • żeliwne naczynie/garnek z żeliwną pokrywką,
  • do gotowania, smażenia i pieczenia – nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, do piekarnika oraz na grill,
  • żeliwo potrójnie olejowane w trakcie produkcji – garnek jest gotowy do użycia,
  • naczynie dobrze magazynuje ciepło,
  • odlewany ręcznie,
  • materiały wykonane z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników,
  • należy czyścić ręcznie, nie wkładać do zmywarki. Opłukać pod bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania,
  • 25-letnia gwarancja na żeliwo.

Skeppshult

  • Bezpieczne zakupy i płatności online Bezpieczne zakupy i płatności online
  • Szybka dostawa kurierem Szybka dostawa kurierem
  • Gwarancja zwrotu do 14 dni Gwarancja zwrotu do 14 dni

Podstawowe dane

  • żeliwne naczynie/garnek z żeliwną pokrywką,
  • do gotowania, smażenia i pieczenia – nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, do piekarnika oraz na grill,
  • żeliwo potrójnie olejowane w trakcie produkcji – garnek jest gotowy do użycia,
  • naczynie dobrze magazynuje ciepło,
  • odlewany ręcznie,
  • materiały wykonane z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników,
  • należy czyścić ręcznie, nie wkładać do zmywarki. Opłukać pod bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania,
  • 25-letnia gwarancja na żeliwo.
  • Kolor: czarny
  • Materiał: żeliwo,
  • Kolekcja: Noir

 
O PRODUKTACH SKEPPSHULT:
• Powierzchnia naczyń jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana, są zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład.
• Impregnujący olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie naczyń  wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używane  w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnujący olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni olejem spożywczym.
• Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma grubość około 5 mm, co zapewnia równomierny rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się naczyń podczas dodawania żywności.
• Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dna są wklęsłe, co zapobiega odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni i naczyń o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.
 
PIELĘGNACJA:
• Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić naczynie, gdy jest jeszcze ciepłe. Po umyciu należy je dokładnie osuszyć – dobrą metodą  jest umieszczenie go na gorącym palniku.
• Jeżeli naczynie nie będzie całkowicie suche, mogą pojawić się na nim ślady rdzy. Jeśli zauważymy na powierzchni naczyń brązowy lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że zostało ono umyte i osuszone w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji należy nasypać gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna i zalać niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewać naczynie w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Po usunięciu pozostałej po odparowaniu soli, należy do sucha wytrzeć naczynie papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę co sugeruje, że należy zaimpregnować go olejem.
• Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju spożywczego np. rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej naczynie do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w  piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Po tym procesie naczynie powinno uzyskać kolor czarny, co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

8350
4 Przedmioty
Newsletter