nóż Santoku z rowkami 18 cm
Kształt ostrza pozwala łatwo przenosić składniki , a wgłębienia w ostrzu ułatwiają precyzyjne i łatwe krojenie. Nóż Santoku to azjatycki odpowiednik Noża Szefa Kuchni.
Ostrze:
- rowki zapobiegają przyklejaniu się do ostrza krojonych produktów
- kute z jednego kawałka stali w procesie SIGMAFORGE
- specjalna, wysokowęglowa stal FRIDOUR hartowana lodem
- fabrycznie ostrzone od czubka aż po koniec pod kontrolą lasera
- elastyczne
- antykorozyjne
- Długość ostrza: 18 cm.
-
Rękojeść:
- nitowana
- czarne tworzywo sztuczne – materiał twardy, gładki i wytrzymały
- gładkie połączenie między ostrzem i rękojeścią, bez szczelin i zgrubień
- doskonałe wyważenie zapewnia bezpieczeństwo i wygodę użytkowania
- ostrze przebiega przez całą długość rękojeści
Professional S to bardzo rozbudowana seria marki Zwilling, charakteryzująca się klasycznym wyglądem i świetnym wykonaniem. W asortymencie znajdziemy noże różnego przeznaczenia, od tych do obierania, poprzez noże do trybowania aż po Santoku. Jak wszystkie produkty tej marki, również Professional S zostały wykonane z opatentowanej przez firmę stali nierdzewnej 18:10. Ostrze noży kute jest z jednego kawałka stali i idzie przez całą rękojeść, wykonaną z bardzo trwałego i twardego tworzywa ABS a całość zespolona jest trzema nitami. Cała seria zadowoli zarówno kucharzy-amatorów jak i profesjonalnych szefów kuchni.
Zobacz także
Inne produkty z tej samej kategorii