Zwilling - Stalowa ostrzałka do noży
Opis produktu
Stalka ze stali chromowanej ZWILLING z bruzdami do przechwytywania opiłek umożliwia delikatne ostrzenie noży. Odporna na uszkodzenia. Czarny uchwyt z tworzywa sztucznego z otworem do zawieszenia.
Długość: 23 cm.

Bezpieczne zakupy!

Szybka i bezpieczna dostawa!

14 dni na zwrot
Nawet najlepszy nóż traci z biegiem czasu swoją pierwotną ostrość. Dlatego konieczne jest regularne ostrzenie noży lub utrzymywanie ich ostrości. Przy użyciu właściwej techniki i ostrzałek lub stalek niemieckiej firmy ZWILLING J. A. Henckels to zadanie staje się proste. Stalki należy używać przed, ewentualnie po każdym użyciu noża.
Sposób użycia:
- Ostrze należy trzymać pod ostrym kątem (około 15 – 20°) do stalki i na przemian przeciągać z jednej i z drugiej strony po powierzchni stalki, nie zmieniając przy tym siły nacisku.
- Czynność należy powtórzyć od 5 do 10 razy z każdej strony w zależności od ostrości noża.
- Podczas ostrzenia należy koniecznie utrzymywać kąt ostry i ostrzyć nóż na całej długości ostrza, od gardy aż po czubek.
- Szybkość ruchów nie odgrywa w procesie ostrzenia żadnej roli.
Możesz polubić także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: