Wiosenna sałatka z kopru włoskiego i ziół. Idealna na grilla!
Wiosenna sałatka z kopru włoskiego i ziół. Idealna do potraw z grilla.
Składniki:- 1 koper włoski
- Świeże zioła: koperek, natka pietruszki, bazylia, mięta, kolendra, szczypiorek
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- kilka różyczek kalafiora
- 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów lub innej oliwy smakowej
- sól i pieprz
- odrobina soku z limonki
Koper włoski szatkujemy, kroimy w piórka. Zioła drobno siekamy. Do sałatki można użyć innych ziół, wedle upodobań.
Różyczki surowego kalafiora ścieramy na drobnej tarce.
Do pokrojonych składników dodajemy musztardę, olej, sól i pieprz do smaku.
Wiosenna sałatka z ulubionych ziół idealnie pasuje do ryb, dań mięsnych. Smak ziół, mięty i limonki idealnie komponuje się z dobrze przyrządzonym stekiem. Przygotowanie jest bardzo proste. Do krojenia ziół można użyć specjalnego młynka, lub nożyc do ziół.
Akcesoria użyte do przygotowania dania:
Nożyczki do ziół | Wazon na zioła | Zestaw desek do krojenia | Zestaw misek | Wyciskacz do cytrusów | Tarka | Młynek
Wszystkie komentarze